Sud domů
Důležité informace
- Platba je možná pouze v hotovosti při předání.
- Sudy mají naražeč bajonet (s-korb), jako Prazdroj
- Záloha na sud činí 1500 Kč
- Nabídku průběžně aktualizujeme.
- Zapůjčení výčepu je možné
Vyzvednutí nebo doprava
- Vyzvednutí v pivovaru Plzeň Mozartova 1: po-pá 08-20h so,ne 16-20h
- Plzeň rozvoz: út 10-16h
- Praha rozvoz: čt, pá 12-18h
- Další místa po domluvě
- (Přesný čas nelze určit. Řidič volá 1h předem)
Aktuální nabídka
|
Pivní styl |
Stupňovitost |
Alk. obj. |
Hořkost (IBU) |
20l sud |
30l sud |
50l sud |
MARACUJA |
Sour Ale |
9˚ |
3.5 % |
7 |
-
|
3 240 Kč
|
-
|
LEMON ICED TEA |
Tea Pale Ale |
10˚ |
3.5 % |
23 |
-
|
2 520 Kč
|
-
|
TROPIC EDGE |
American Pale Ale |
11˚ |
4.7 % |
40 |
1 680 Kč
|
2 520 Kč
|
-
|
DRIFTER |
American Pale Ale |
12˚ |
5.3 % |
40 |
-
|
2 520 Kč
|
-
|
RAVEN 12 |
Bohemian Pilsner |
12˚ |
5.1 % |
34 |
-
|
2 160 Kč
|
3 600 Kč
|
CHILL FACTOR |
Cold India Pale Ale |
14˚ |
6.4 % |
50 |
-
|
2 808 Kč
|
-
|
WAFFLE DANCE |
Stroopwafel Ale |
14˚ |
6.3 % |
30 |
1 872 Kč
|
-
|
-
|
GUNSLINGER |
West Coast IPA |
15˚ |
6.4 % |
80 |
-
|
2 808 Kč
|
-
|
Další informace
Jak pivo skladovat a jak dlouho vydrží?
- Všechna naše piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. Jsou živá, chutná, ale na rozdíl
od
průmyslových se o ně musíte trochu startat. Vyplatí se to!
- Pivo skladujte v chladu. Ideální jsou 4 stupně, ale pokud jde jen o pár dní, pivo
přežije i
pokojovou teplotu.
- V žádném případě sud nenechávejte na sluníčku nebo rozpáleném autě.
- Trvanlivost piva při skladování do 10 stupňů je min. měsíc.
- Naražený sud tlačený vzduchem doporučujeme vypít v 1 den. Následující den již pivo
nebude
100%. Zde záleží kolik
- piva v sudu zbyde a při jaké bude teplotě.
- Před naražením nechte stůl ideálně chvíli stát. Sníží se tak pěnivost.
- Při čepování venku zajistěte, aby na sud nesvítilo slunce.
Zapůjčení výčepu
- Výčepy zapůjčujeme za symbolický poplatek 200 Kč/týden, který kryje opotřebení a čištění
výčepů. Výčep proto půjčujeme pouze k zakoupeným sudům.
- Je možné zapůjčit výčep s 1 nebo 2 kohouty. Na každém kohoutu uchladíte cca 40 piv/hod,
což
je dostatečné i pro větší party.
- Zálohy jsou 10 000 Kč za 1kohout a 15 000 Kč za 2kohout (2kohout zapůjčujeme pouze ke 2+
sudům).
- Zapůjčíme vám výčep, odkapní misku, kýbl na odtočení piva, pivní vedení a naražeče -
potřebujete tedy jen sklo a případně prodlužovačku.
- Zapůjčené vybavení je vždy čisté, vysanotované a odzkoušené. Prosíme, vracejte opět
čisté
(vyčištění pivních cest řešíme my).
Jak zapojit výčep
- Výčep postavte na rovnou stabilní plochu, aby se zabránilo pádu. Ideálně někde ve stínu a
mimo déšť.
- Hadici s větším průměrem (pivo) zastrčte do většího otvoru na zadní straně výčepu a do
horního otvoru naražeče.
- Pokud máte 2kohout, tak máte 2 hadice a dva otvory.
- Hadici s menším průměrem (vzuch) zastrčte do menšího otvoru na zadní straně výčepu a do
bočního otvoru naražeče.
- Správné zastrčení hadic do rychlospojek vyžaduje trochu síly. Hadice musí zajet asi 0,5cm do
výčepu.
- Ujistěte se, že ovládání chlazení je na nule, tj. regulátor je otočen zcela proti směru
hodinových ručiček. V opačném případě hrozí zamrznutí výčepu.
- Na výčepu najdete přepínač 0/1 kompresoru a zapněte jej (1).
- Výčep zapojte do elektrické sítě.
- Výčep by měl krátce zavrčet a zmlknout. Pokud slyšíte běžet kompresor, máte nejspíš špatně
zapojenou hadici vzduchu a vzduch vám z ní uniká.
- Ze sudu sundejte plastovou krytku u ujistěte se, že pod ní nejsou její úlomky nebo jiné
nečistoty.
- Naražeč položte rovně na sud a otočte po směru hodinových ručiček. Naražeč musí být na sudu
rovně a musí na něm držet.
- Zmáčkněte páku naražeče až klapne. Sud je naražen.
- Pod výčep si dejte kýbl nebo jinou nádobu a zatáhněte za páku pípy k sobě dokud nezačne téct
pivo.
- Otočte regulátorem chlazení. Většinou stačí cca 50% výkonu. Pokud je horko, tak klidně 100%.
- Počkejte cca 2 minuty a pak odtočte zhruba 1-2 piva a vylejte je (většinou to hodně pení a
nejsou příliš dobrá).
- Pokud chcete sud dočepovat následující den, odražte jej a výčep odpojte ze sítě.
- Výčep nemusíte rozebírat. Rozhodně hadice nevytahujte silou. Hadice se vyčistíme.
Jak čepovat pivo
- Pořádně umyjte sklo. Pokud se na stěnách sklenice drží bublinky, máte špinavé sklo. Sklo
by
mělo být vlhké.
- Malou páčkou u kohoutu regulujete průtok. Funguje to jako plyn v autě - směrem dolu
přidáváte.
- Sklenici přiložte k pímě pod úhlem 45 stupňů, páčku nastavte na malý průtok a zatáhněte
za
páku.
- Pokud pivo pění málo, přidejte plyn. Pokud moc, uberte.
- Cílem je načepovat pivo na jeden zátah s ideální pěnou.
- Pokud je pěny málo, můžete ji přidělat zatlačením páky od sebe, ale nebude to nikdy nic
krásného.
- Pokud je pěny moc, holt ji upijte a pomalu dočepujte pivo pod pěnu.
- Pod deseti pivech na to určitě přijdete nebo vám to bude minimálně jedno. Na zdraví!
Jak sud vrátím?
- Stejným způsobem jak jste k němu přišli. Svoz objednáte na sales@pivovar-raven.cz
Jsou zálohy vratné?
- Samozřejmě. Ani doklad po vás chtít nebudeme.
Co budete mít v nabídce za X týdnů?
- To bohužel nevíme. Nabídka se mění každý den a některé várky se prodají dřív, než se do
ní
dostanou.
Kdy si mám pivo objednat?
- Ideálně pár dní před konzumací. Bude čerstvější.
Lze platit převodem / kartou?
- Běžně nikoliv. U objednávek nad 10 sudů nás prosím kontaktujte.
Máte sudy o objemu X?
- Všechna piva jsou dostupná v 30l sudech, některá ve 20l. 50l na dotaz. Jiné nemáme.
Naplníte mi můj vlastní sud?
- Bohužel. Piva nedržíme v tancích, tj. vše co je k prodeji je již stočeno do našich
sudů.