Menu

Sud domů

Objednávky

Důležité informace

  • Platba je možná pouze v hotovosti při předání.
  • Sudy mají naražeč bajonet (s-korb), jako Prazdroj
  • Záloha na sud činí 1500 Kč
  • Nabídku průběžně aktualizujeme.
  • Zapůjčení výčepu je možné

Vyzvednutí nebo doprava

  • Vyzvednutí v pivovaru Plzeň Mozartova 1: po-pá 08-20h so,ne 16-20h
  • Plzeň rozvoz: út 10-16h
  • Praha rozvoz: čt, pá 12-18h
  • Další místa po domluvě
  • (Přesný čas nelze určit. Řidič volá 1h předem)

Aktuální nabídka

Pivní styl Stupňovitost Alk. obj. Hořkost (IBU) 20l sud 30l sud 50l sud
MARACUJA Sour Ale 3.5 % 7 - 3 240 Kč -
LEMON ICED TEA Tea Pale Ale 10˚ 3.5 % 23 - 2 520 Kč -
TROPIC EDGE American Pale Ale 11˚ 4.7 % 40 1 680 Kč 2 520 Kč -
DRIFTER American Pale Ale 12˚ 5.3 % 40 - 2 520 Kč -
RAVEN 12 Bohemian Pilsner 12˚ 5.1 % 34 - 2 160 Kč 3 600 Kč
CHILL FACTOR Cold India Pale Ale 14˚ 6.4 % 50 - 2 808 Kč -
WAFFLE DANCE Stroopwafel Ale 14˚ 6.3 % 30 1 872 Kč - -
GUNSLINGER West Coast IPA 15˚ 6.4 % 80 - 2 808 Kč -

Další informace

Jak pivo skladovat a jak dlouho vydrží?

  • Všechna naše piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. Jsou živá, chutná, ale na rozdíl od průmyslových se o ně musíte trochu startat. Vyplatí se to!
  • Pivo skladujte v chladu. Ideální jsou 4 stupně, ale pokud jde jen o pár dní, pivo přežije i pokojovou teplotu.
  • V žádném případě sud nenechávejte na sluníčku nebo rozpáleném autě.
  • Trvanlivost piva při skladování do 10 stupňů je min. měsíc.
  • Naražený sud tlačený vzduchem doporučujeme vypít v 1 den. Následující den již pivo nebude 100%. Zde záleží kolik
  • piva v sudu zbyde a při jaké bude teplotě.
  • Před naražením nechte stůl ideálně chvíli stát. Sníží se tak pěnivost.
  • Při čepování venku zajistěte, aby na sud nesvítilo slunce.

Zapůjčení výčepu

  • Výčepy zapůjčujeme za symbolický poplatek 200 Kč/týden, který kryje opotřebení a čištění výčepů. Výčep proto půjčujeme pouze k zakoupeným sudům.
  • Je možné zapůjčit výčep s 1 nebo 2 kohouty. Na každém kohoutu uchladíte cca 40 piv/hod, což je dostatečné i pro větší party.
  • Zálohy jsou 10 000 Kč za 1kohout a 15 000 Kč za 2kohout (2kohout zapůjčujeme pouze ke 2+ sudům).
  • Zapůjčíme vám výčep, odkapní misku, kýbl na odtočení piva, pivní vedení a naražeče - potřebujete tedy jen sklo a případně prodlužovačku.
  • Zapůjčené vybavení je vždy čisté, vysanotované a odzkoušené. Prosíme, vracejte opět čisté (vyčištění pivních cest řešíme my).

Jak zapojit výčep

  • Výčep postavte na rovnou stabilní plochu, aby se zabránilo pádu. Ideálně někde ve stínu a mimo déšť.
  • Hadici s větším průměrem (pivo) zastrčte do většího otvoru na zadní straně výčepu a do horního otvoru naražeče.
  • Pokud máte 2kohout, tak máte 2 hadice a dva otvory.
  • Hadici s menším průměrem (vzuch) zastrčte do menšího otvoru na zadní straně výčepu a do bočního otvoru naražeče.
  • Správné zastrčení hadic do rychlospojek vyžaduje trochu síly. Hadice musí zajet asi 0,5cm do výčepu.
  • Ujistěte se, že ovládání chlazení je na nule, tj. regulátor je otočen zcela proti směru hodinových ručiček. V opačném případě hrozí zamrznutí výčepu.
  • Na výčepu najdete přepínač 0/1 kompresoru a zapněte jej (1).
  • Výčep zapojte do elektrické sítě.
  • Výčep by měl krátce zavrčet a zmlknout. Pokud slyšíte běžet kompresor, máte nejspíš špatně zapojenou hadici vzduchu a vzduch vám z ní uniká.
  • Ze sudu sundejte plastovou krytku u ujistěte se, že pod ní nejsou její úlomky nebo jiné nečistoty.
  • Naražeč položte rovně na sud a otočte po směru hodinových ručiček. Naražeč musí být na sudu rovně a musí na něm držet.
  • Zmáčkněte páku naražeče až klapne. Sud je naražen.
  • Pod výčep si dejte kýbl nebo jinou nádobu a zatáhněte za páku pípy k sobě dokud nezačne téct pivo.
  • Otočte regulátorem chlazení. Většinou stačí cca 50% výkonu. Pokud je horko, tak klidně 100%.
  • Počkejte cca 2 minuty a pak odtočte zhruba 1-2 piva a vylejte je (většinou to hodně pení a nejsou příliš dobrá).
  • Pokud chcete sud dočepovat následující den, odražte jej a výčep odpojte ze sítě.
  • Výčep nemusíte rozebírat. Rozhodně hadice nevytahujte silou. Hadice se vyčistíme.

Jak čepovat pivo

  • Pořádně umyjte sklo. Pokud se na stěnách sklenice drží bublinky, máte špinavé sklo. Sklo by mělo být vlhké.
  • Malou páčkou u kohoutu regulujete průtok. Funguje to jako plyn v autě - směrem dolu přidáváte.
  • Sklenici přiložte k pímě pod úhlem 45 stupňů, páčku nastavte na malý průtok a zatáhněte za páku.
  • Pokud pivo pění málo, přidejte plyn. Pokud moc, uberte.
  • Cílem je načepovat pivo na jeden zátah s ideální pěnou.
  • Pokud je pěny málo, můžete ji přidělat zatlačením páky od sebe, ale nebude to nikdy nic krásného.
  • Pokud je pěny moc, holt ji upijte a pomalu dočepujte pivo pod pěnu.
  • Pod deseti pivech na to určitě přijdete nebo vám to bude minimálně jedno. Na zdraví!

Jak sud vrátím?

  • Stejným způsobem jak jste k němu přišli. Svoz objednáte na sales@pivovar-raven.cz

Jsou zálohy vratné?

  • Samozřejmě. Ani doklad po vás chtít nebudeme.

Co budete mít v nabídce za X týdnů?

  • To bohužel nevíme. Nabídka se mění každý den a některé várky se prodají dřív, než se do ní dostanou.

Kdy si mám pivo objednat?

  • Ideálně pár dní před konzumací. Bude čerstvější.

Lze platit převodem / kartou?

  • Běžně nikoliv. U objednávek nad 10 sudů nás prosím kontaktujte.

Máte sudy o objemu X?

  • Všechna piva jsou dostupná v 30l sudech, některá ve 20l. 50l na dotaz. Jiné nemáme.

Naplníte mi můj vlastní sud?

  • Bohužel. Piva nedržíme v tancích, tj. vše co je k prodeji je již stočeno do našich sudů.